Docent

HET PRILLE BEGIN
Toen ik een jaar of 15 was was gitaarmuziek (vooral rock!) heel populair. Ik besloot dat ik ook in zo'n coole rockband wilde spelen en dus zeurde ik mijn moeder (het was bijna Sinterklaas) helemaal gek om een gitaar. Met Sinterklaas kreeg ik een akoestische nylon-snarige gitaar.
Er was slechts een gitaardocent in het dorp, maar die gaf alleen klassieke muziek. Ik vond (en vind!) klassieke muziek geweldig maar het was niet de reden waarom ik gitaar was gaan spelen. Na drie jaar besloot ik daarom naar Groningen te verhuizen en daar les te nemen in blues, pop en rock.

BANDJES EN AMBITIES
Naast het volgen van gitaarlessen speelde ik in Groningen jarenlang in talloze bandjes. Zoals zoveel bandjes hoopten we op "de grote doorbraak". Na een aantal jaren realiseerde ik me dat "die grote doorbraak" er voor mij/mijn bands niet inzat en besloot ik mijn muzikale carriere serieuzer aan te pakken door op een muziekopleiding gitaar te gaan studeren.

THE LONDON YEARS
Omdat muziek maken zo belangrijk voor mij was (en nog steeds is!) deed ik onderzoek naar wat wereldwijd de beste muziekopleidingen waren. Uiteindelijk kwam ik uit bij het prestigieuze Guitar Tech The Guitar Institute een onderdeel van Middelsex University in Londen (...belangrijke factor: Londen is dichterbij dan bv. New York) en besloot ik daar auditie te doen... ik werd aangenomen.
Op Guitar Tech kreeg ik les van de beste gitaristen/gitaardocenten ter wereld, tijdens mijn opleiding vroeg ik mij altijd af waarom mijn leraren niet in een of andere topband speelden. Echter, korte tijd nadat ik was afgestudeerd belandden mijn twee favorite leraren Dave Kilmister en Shaun Baxter bij respectievelijk Roger Water (Pink Floyd)

en E.L.P.

....en omdat Shaun nog steed mijn grootste inspirator is:

en nog wat "name dropping", voor country hadden we Lee Hodgson:

en voor session musicianship Hugh Burns:

Na drie jaar studeren aan "The Guitar Institute" heb ik mijn studie afgerond met een Bachelor (honours) degree in popular music performance.

WAIKIKI EN DE VERLOREN ILLUSSIE
Tijdens mijn studie ben ik door de manager/producer van Steps (bekendste hits Tragedy, 5,6,7,8, enz.) gevraagd om in een popband, Waikiki, te spelen. Met Waikiki bachten we in 1999 de single 'Let's go surfin' Waikiki Youtube uit en hebben we hele zomer door Engeland getoerd. We stonden dan ook onder andere op het podium met Gary Barlow van Take That.

De opzet van Waikiki was om, net als bv. de Spicegirls, zo veel mogelijk cd's (...tegenwoordig downloads) in zo kort mogelijke tijd te verkopen (ofwel, hits te scoren) en, we zouden beroemd worden (aldus manager Barry)!

Helaas was manager Barry niet zo goed in managen en ging Wiakiki nog voor het millenium ter ziele.